Technoid.se

Om det finns artificiell intelligens så måste det finnas artificiell idioti.

Thursday, September 9, 2021

Ingen kul Mus

Har haft optisk mus i över 21 år nu. Så det var ingen kul upplevelse när jag började hålla på med amigan, tog mindre än 5 minuter innan jag började slå musen i bordet när kulan fastnade pga skit på axlarn… En rejäl rengöring senare löste problemet men jag ville ha en permanent lösning!

Köpte ett adapter kit på tradera baserat på Denis Sotchenko’s GPL Design och började löda :p

Nästan klart. Massor med flux från det blyade tennet jag köpte till lödkolven jag en gång i tiden köpte för att fixa Märklin räls… 

Allt klart, en del av lödpunkterna är lite sioså men adapter funkar fortfarande bra så…

 

Skrubbade av fluxet med ipa.

Har ingen 3d printer så jag använde krympslang för batteri packs.

I brist på annat så fungerade brödrosten bra för att värma plasten så att det krympte.

Snubben som sålde dem på tradera har gått upp i rök, men Connyfox har ofta flera auktioner med liknande adaptrar

posted by Technoid at 7:00  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress

Min blog använder cookies (0% socker, 100% digitala), tryck ok om du inte är rädd för kakmonstret Mer info

Som de flesta siter på nätet så använder den här sk kakfiler dvs cookies, och enligt eu lag från 2002 måste jag varna att min site använder dem (och sparar en eller flera på din dator! ). för mer info rekomenderar jag wikipedias artikel som är bättre på at beskriva det än jag https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka. Eu lagen är ett lysande exemple på töntiga datalagar där det är uppenbart att lagmakarna inte riktigt begrep vad deras tekniska experter försökte förklara för dem. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng