Technoid.se

Om det finns artificiell intelligens så måste det finnas artificiell idioti.

Wednesday, January 10, 2001

Kylning gör underverk

Fick lite tid över på jobbet och har testat att överklocka två vitt skilda processorer.

Experiment 1:

Jag modifierade en Athlon Classic fläkt att passa på en gammal P2 233Mhz
P2 gick utan bråk från 66*3,5=233 till 100*3=300 där den tidigare inte ens vart stabil i 66*4=266!
I det här fallet är den största vinsten faktiskt att cpu’n inte blir varmare än rumstemperaturen då den tidigare värmde upp hela rummet med den gamla flänsen på standard fart.
Den sitter i Verkstads datorn på jobbet som mest tjänstgör som MP3 jukebox.

Experiment 2:

Låsa upp en Duron med en stiftpenna.
Egentligen inte en regelrätt överklockning, jag kontrollerade bara att det fungerade.
Att en Duron 750 går att överklocka till 800 är knappast någon sensation (inte ens med en Vapochill går den över 1050)!
Om jag hinner ska jag kolla hur en Athlon classic 900 står sig mot en Duron 900!


Veckans Citat:

“Jag har kört att det går att ladda hem mer internminne från internet” Lycklig Machintosh ägare.

posted by Technoid at 0:00  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress

Min blog använder cookies (0% socker, 100% digitala), tryck ok om du inte är rädd för kakmonstret Mer info

Som de flesta siter på nätet så använder den här sk kakfiler dvs cookies, och enligt eu lag från 2002 måste jag varna att min site använder dem (och sparar en eller flera på din dator! ). för mer info rekomenderar jag wikipedias artikel som är bättre på at beskriva det än jag https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka. Eu lagen är ett lysande exemple på töntiga datalagar där det är uppenbart att lagmakarna inte riktigt begrep vad deras tekniska experter försökte förklara för dem. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close