Technoid.se

Om det finns artificiell intelligens så måste det finnas artificiell idioti.

Tuesday, August 17, 2021

Meta bloggning ännu en gång!

Jag var nyligen inne på mitt webhotell för att fixa med e-posten och upptäckte att den tidigare premium funktionen Statistik numera ingår i mitt abonnemang (eller så ingick den i nån av uppgraderingarna… ) och insåg att “hoppsan, en massa trevliga människor läser visst min blogg…” det orsakade  att jag fick en sån där känsla att jag skulle vara trevlig tillbaka och skriva mera.

Sagt och gjort, jag loggar in i WordPress och…” Du har 22 uppdateringar att göra och din wp installation är 3 versioner gammal” Tack som fan nu gick det ju från en 5 minuters grej till en massa jobb…

Men webhotellet hade även inkluderat daglig backup så YOLO, bara att trycka på uppdatera allt (istället för att spendera en kvart på backup över ftp och mysql) knappen.

Nya versionen verkar trevlig med en funktion att autouppdatera plugins, nice då slipper jag kanske de trevliga påtryckningarna om uppdateringar (hela mjukvarubranschen är på ett eller annat sätt uppdaterings galna) men när jag skulle ladda up en bild till första posten så upptäckte jag att WP lagt till ännu en teknik i kampen för 56kmodem användarna : En max cap på bildstorlek. Alla bilder blir skalade till en max höjd eller bredd på 2560px.

Som tur var så precis som tidigare WP lustigheten så gick det att fixa med att trixa med functions.php.

Men varför finns det inte som en inställning i WP, varför måste jag ge mig på config filer?

Det verkar som att alltför många utvecklare och UI ingenjörer tycker att Användarvänlighet är en diktator som säger “Så här ska det vara!”

 

posted by Technoid at 21:25  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress

Min blog använder cookies (0% socker, 100% digitala), tryck ok om du inte är rädd för kakmonstret Mer info

Som de flesta siter på nätet så använder den här sk kakfiler dvs cookies, och enligt eu lag från 2002 måste jag varna att min site använder dem (och sparar en eller flera på din dator! ). för mer info rekomenderar jag wikipedias artikel som är bättre på at beskriva det än jag https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka. Eu lagen är ett lysande exemple på töntiga datalagar där det är uppenbart att lagmakarna inte riktigt begrep vad deras tekniska experter försökte förklara för dem. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng