Technoid.se

Om det finns artificiell intelligens så måste det finnas artificiell idioti.

Tuesday, July 22, 2008

Sata(ns) kabel!

Den röda kabeln är för tunn

Min arbetskamrat hade köpt ett flertal nya 500gb hårdiskar till sin server och efter ett tag så började filerna bli korrupta, Han körde Spinrite på diskarna och sectorfelena bara rasslade in. jaha bara att RMA tänkte han, tog med diskarna till jobbet för att få RMA nummer från leverantören. körde disktest från WD för att få de nummer WD vill ha för att skicka rma nummer och plötsligt så var diskarna felfria. mycket förvånad släpade han hem diskarna igen där det genast började trassla.

Var moderkortet i servern trasigt eller inkompatibelt?

Det var när han skulle dra loss hårdiskarna igen som det slog honom!

SATA kabeln!

Det visade sig att de ultra tunna sata kablarna som följt med moderkortet till servern inte höll sata spec.

En korrekt Sata kabel har 3 jordtrådar och 4 data trådar som är partvinnade, dataparen är också skärmade.

  1. Jord
  2. A+ (Sänd)
  3. A- (Motag)
  4. Jord
  5. B- (motag)
  6. B+ (Sänd)
  7. Jord

I den tunna kabeln så var alla trådar raka och gick parallellt, skärmning saknades.

Problemen försvan i samma hastighet som kablarna förpassades till rundarkivet.

posted by Technoid at 20:20  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress

Min blog använder cookies (0% socker, 100% digitala), tryck ok om du inte är rädd för kakmonstret Mer info

Som de flesta siter på nätet så använder den här sk kakfiler dvs cookies, och enligt eu lag från 2002 måste jag varna att min site använder dem (och sparar en eller flera på din dator! ). för mer info rekomenderar jag wikipedias artikel som är bättre på at beskriva det än jag https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka. Eu lagen är ett lysande exemple på töntiga datalagar där det är uppenbart att lagmakarna inte riktigt begrep vad deras tekniska experter försökte förklara för dem. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng