Technoid.se

Om det finns artificiell intelligens så måste det finnas artificiell idioti.

Friday, November 23, 2012

Hyresgästföreningens desperata autogiro kampanj.

För ungefär ett år sedan så dök de första brevet upp (från Hyresgästföreningen) som förklarade att nu kunde de (HGF alltså) inte längre åka snålskjuts på bostadsbolaget för att samla in medlemsavgifterna längre och att man skulle anmäla sig till autogiro istället. Brevet irriterade mig då det inte informerade om alternativ till autogiro. Jag har haft en massa problem tidigare med autogiro så jag undviker det om jag kan. Så Breven fortsatte att dimpa ner i min brevlåda och jag fortsatte att förpassa dem till återvinningen.

Cirka ett halvår senare så fick jag ett samtal från nån stackars underbetald teleförsäljare som då hon började beskriva hur praktiskt och billigt autogiro var för HGF (Skiter väl jag i) så tappade jag skallen och var otrevlig (Vilket var onödigt elakt av mig) och uttryckte mig att om HGF insisterade på Autogiro så var jag fullt beredd på att gå ur och spara dem ännu mera pengar och administration och hon var då trevlig nog att berätta att det FANNS ett alternativ. Pappersfaktura en gång per kvartal med 40 spänns pålägg för faktura avgift och tyvärr kunde de inte erbjuda E-faktura (hm…är det fortfarande 1998?)men att det fans långt framskridna planer på att erbjuda E-faktura i framtiden….

Idag fick jag återigen ett brev där det på utsidan står “Nu börjar det bli stressigt om du vill känna dig lugn” och jag undrar “vadå stressad?, vad har jag att vara stressad över?” efter att jag öppnat brevet så ser jag att det är återigen ett av de förbannade autogiro breven och det framgår av all tydlighet att HGF är stressade som fan över att alla ska anmäla sig till autogiro. De är så desperata att de till och med bjuder på 2 månadsavgifter. Nu kryper det äntligen fram i klartext att det är från och med nyår 2013 som förändringen sker, vilket inte har stått i de tidigare breven. Fortfarande så står inte ett tecken om att det även går att betala per faktura.

Det är tråkigt att HGF inte vill informera sina medlemmar om att alternativ finns.

posted by Technoid at 23:27  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress

Min blog använder cookies (0% socker, 100% digitala), tryck ok om du inte är rädd för kakmonstret Mer info

Som de flesta siter på nätet så använder den här sk kakfiler dvs cookies, och enligt eu lag från 2002 måste jag varna att min site använder dem (och sparar en eller flera på din dator! ). för mer info rekomenderar jag wikipedias artikel som är bättre på at beskriva det än jag https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka. Eu lagen är ett lysande exemple på töntiga datalagar där det är uppenbart att lagmakarna inte riktigt begrep vad deras tekniska experter försökte förklara för dem. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng