Technoid.se

Om det finns artificiell intelligens så måste det finnas artificiell idioti.

Monday, December 6, 2021

Interruptible Power Supply

Det lokala elbolaget byter Elmätare i min kommun. Så jag bestämde mig för att se till att min UPS kunde signalera till alla mina datorer att det var dags att stänga av innan batterierna tog slut.

När jag fick igång mjukvaran på min pfsense (hade en raspberry pi3 liggandes och skräpandes men jag kunde inte hitta en strömadapter som pallade) så fick jag ett skumt meddelande om att volten var låg på batterierna. 

Så när jag drog ur strömmen för att testa så dog allt, bokstavligen så dog pfsensens PICO psu och nu så får pfsensen ström från en atx psu som är större än den.

Tydligen så var batterierna bara garanterade till 3-4 år och nu var ups’en 7 år gammal.

Beställde nya batterier och UPS’en kunde återigen hålla min it “infrastruktur” igång i cirka 15 minuter 🙂

Min UPS Eaton Elispse Eco 1200 har ganska kass förmåga att varna för degraderade batterier, verkar bara som om den kan varna genom Windows mjukvaran, som sist jag testade den helt förhindrade att datorn gick ner i strömspararläge…
De kunde ju ha satsat på  på en till led diod i fronten…

posted by Technoid at 0:13  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress

Min blog använder cookies (0% socker, 100% digitala), tryck ok om du inte är rädd för kakmonstret Mer info

Som de flesta siter på nätet så använder den här sk kakfiler dvs cookies, och enligt eu lag från 2002 måste jag varna att min site använder dem (och sparar en eller flera på din dator! ). för mer info rekomenderar jag wikipedias artikel som är bättre på at beskriva det än jag https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka. Eu lagen är ett lysande exemple på töntiga datalagar där det är uppenbart att lagmakarna inte riktigt begrep vad deras tekniska experter försökte förklara för dem. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng