Technoid.se

Om det finns artificiell intelligens så måste det finnas artificiell idioti.

Saturday, November 5, 2005

“Who is general Failure? And why is he reading my drive?”

Backup? Vad är det?

En förbluffande stor majoritet av datoranvändarna jag träffar genom mitt jobb har inte tagit någon säkerhetskopia på sina viktiga data.

I de flesta fallen har de dessutom en cd eller dvd brännare.

Laptop ägare tror ofta att hårddiskarna i dem är oförstörbara….

Flera gånger har kunder kommit in och slängt deras Notebook i disken och deklamerat ”den här funkar inte, alla mina viktiga data är på den, kan du fixa den?”

Det är skrämmande att många företag har all sina bokföringsdata på en dator (oftast en riktigt gammal en) och inga som helst säkerhets kopior.

Jag råkade själv ut för en ganska otrevlig hårddisk krasch för ett tag sedan, som tur var så förlorade jag väldigt lite, min senaste säkerhets kopia var då bara en vecka gammal.

posted by Technoid at 0:00  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress

Min blog använder cookies (0% socker, 100% digitala), tryck ok om du inte är rädd för kakmonstret Mer info

Som de flesta siter på nätet så använder den här sk kakfiler dvs cookies, och enligt eu lag från 2002 måste jag varna att min site använder dem (och sparar en eller flera på din dator! ). för mer info rekomenderar jag wikipedias artikel som är bättre på at beskriva det än jag https://sv.wikipedia.org/wiki/Webbkaka. Eu lagen är ett lysande exemple på töntiga datalagar där det är uppenbart att lagmakarna inte riktigt begrep vad deras tekniska experter försökte förklara för dem. The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Stäng